Birinci, ikinci ve üçüncü Seviye yangın eğitici sertifikalarına sahip,C sınıfı İsg uzmanı personelimiz tarafından Yangın Eğitimi ve Yangın Söndürme Tatbikatı teorik ve uygulamalı olarak yapılmaktadır.
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU ve ilgili yönetmelikler, işletmerin ölçeğine ve çalıştırdığı personel sayısına bakmaksızın acil durum planı dahilinde temel yangın eğitimi almış kişi/kişilerin istihdam edilmesini ve diğer çalışanların da ayrıca eğitilmesini zorunlu kılmıştır. Ateş Yangın Güvenlik Sistemleri, firma profilinizi inceler, yasa ve yönetmeliklere olan yükümlülüğünüzü değerlendirir, firmanıza en küçük detayına kadar hizmeti ve süreci raporlandırır. Eğitimler Birinci, ikinci ve üçüncü Seviye yangın eğitici sertifikalarına sahip, personelimiz tarafından verilir.
Eğitimlerimiz temel ve genel olmak üzere iki farklı programda ele alınır. Acil durum planı içindeki ekipte görev alacak destek elemanlarına verilir. Genel başlığındaki eğitim ise genellikle işyerinde verilir ve işyerindeki beyaz ve mavi yakalı tüm çalışanlara yöneliktir. lütfen eğitim almayı düşündüğünüzde; firma profilinizi (işyerinin fiziki koşulları, kabaca metrekaresi, iş kolunuzu ve işin proseslerini), çalışan sayınızı, firmanın kurumsal bilgilerini (unvan, sicil numarası, iletişim bilgileri) iletiniz.
Teorik Yangın Eğitimi Nedir?
Mevcut personele yangın kültürünü, yangın çıkmaması için gerekli önlemlerin alınması ve olası yangın durumlarda yapılması gerekenler ve tahliye konusunda yardımcı olmak ve bu konuda mevcut personeli teorik olarak bilgilendirmek üzere düzenlenen eğitimlerdir.
Teorik Yangın Eğitimi Konusu
– Yangın ve Yanma Kimyası, Tehlikeli Maddeler, Ev ve İşyerlerinde Yangın Risklerini Azaltma, Yangın Söndürme Kaynakları, Yangın Söndürme Güvenliği
Uygulamalı Yangın Eğitimi Nedir?
Yangın tatbikatı eğitimi ile Mevcut personele yangın kültürünü,yangın çıkmaması için gerekli önlemlerin alınması ve olası yangın durumlarda yapılması gerekenler ve tahliye konusunda yardımcı olmaktır. Ayrıca olası bir yangın durumunda bina içerisindeki mevcut ekipmanla yangına en uygun şekilde müdahale etmek konusunda gerek teorik gerekse uygulamalı eğitimler verilmektedir.
Uygulamalı Yangın Eğitimi Konusu
– Yangın ve Yanma Kimyası, Tehlikeli Maddeler, Yangının ilerlemesi ve büyüme safhası, Yangın Riskleri ve Önlemler, Yangın ve insan Sağlığı, Yangın Söndürme Kaynakları, Yangın Söndürme Güvenliği, Temel tahliye Eğitimi, Ekip Liderleri ve Görevleri, Bina Analizi ve Tehlikeler, Uygulama (Yangın Söndürme / Yangın Tatbikatı/ Mevcut Ekipmanın Kullanılması)
Yangın Eğitimi ve Tatbikatına katılımcılara belge düzenlemekteyiz.